Aikido

Judo Kwai Dalfsen biedt ook aikido aan voor de jeugd vanaf 8 jaar. Judo is een wedstrijd sport naast een krijgskunst. Aikido is een krijgskunst zonder wedstrijdjes. De lessen die wij aanbieden is een combinatie van een klein beetje judo en veel aikido. Het is mogelijk om naast deze les ook judo te (blijven) doen natuurlijk.

Aikido beoefen je veel ongewapend net zoals judo, daarnaast leer je ook om met houten wapens om te gaan (stok, mes, zwaard). In aikido gebruik je af en toe ook stoot/trap technieken.

  • Doe je al Judo? Doe paar keer mee met aikido (naast je judoles). Ga je beiden doen dan betaal je maar € 30 per halfjaar extra (naar rato).

Naast diverse werptechnieken en klemmen leer je dus ook om te werken met houten wapens zoals de Jo (stok). Hier een voorbeeldje jeugdaikido te Wapenveld:

Aikido lessen worden verzorgt door Marcel en wordt i.s.m. Itten Suginami Aikikai Dojo mogelijk gemaakt. Itten is de dojo waar Marcel zelf aikido traint. Klik op het logo voor de website.

Een judopak = aikidopak. Een karate/taekwondo pak kan ook: is geschikt voor aikido, echter bij judo zal het sneller kapot gaan (vooral vanaf 11 jaar als ze sterker worden).