Aikido

Nu ook jeugdaikido in Zwolle (en aikido voor volwassenen, aparte jeugdlessen).

Judokwai Dalfsen biedt sinds februari 2018 ook aikido aan voor de jeugd vanaf 8 jaar in Dalfsen. Judo is stoeien, worstelen: daardoor meer fysiek contact dan bij aikido. Bij aikido leer je ook zelfverdediging. Probeer beide gratis uit! En kan je niet kiezen dan doe je beide ;-)

Aikido is een fantastische manier om de ontwikkeling van een sterk lichaam en een flexibele geest te ondersteunen. Kinderen leren o.a.:

  • balans & coördinatie
  • jezelf beschermen
  • vallen & rollen
  • discipline
  • focus en zelfvertrouwen

Bekijk zeker deze klokhuis video over aikido! Beide aikido meesters kent Marcel van zijn jongere jaren als aikidoka. Marcel verzorgt de jeugd aikido lessen in Dalfsen en Zwolle.

Naast diverse werptechnieken en klemmen leer je ook om te werken met houten wapens zoals de Jo (stok). Aikido beoefen je veel ongewapend net zoals judo, daarnaast leer je ook om met houten wapens om te gaan (stok, mes, zwaard). In aikido gebruik je af en toe ook stoot/trap technieken, zodat je ook daarmee leert om te gaan en verdedigen.

Introductiefilm jeugdaikido van een aikido bond:

Kort filmpje waar de kids aan ouders/broertjes aikido uitleggen als onderdeel examen juli 2022:

De aikido lessen worden verzorgt door Marcel, i.s.m. Itten Suginami Dojo. Wil je meer lezen over aikido ga dan naar www.aikidozwolle.nl (waar Marcel ook jeugdaikido geeft op woensdag en zelf traint op maandag- en woensdagavond). Bij ons kun je dus 2x in de week aikido doen, maandag in Dalfsen en woensdag in Zwolle.

Een judopak = aikidopak. Een karate pak kan ook, is geschikt voor aikido, echter bij judo zal dit dunnere sneller kapot gaan (vooral vanaf 11 jaar als ze sterker worden).