Trainers

Lessen en aanverwante werkzaamheden zoals administratie worden bij Judokwai Dalfsen door vrijwilligers gedaan. Wij zijn enthousiast en actief met budo (judo en/of aikido etc.) bezig en dragen dat graag uit in onze (jeugd)lessen en inzet zoals organisatie judokamp of judo scheidsrechter. Sinds 2021 bieden wij ook plaats aan stagiaires van de MBO opleiding Sport & Bewegen. Zo hebben Jordy en Chris bij ons stage gelopen.

Hoofdtrainer
Andy Reuvers begon judo in zijn jonge jeugd bij Budo Stichting Boot in Zwolle en heeft de tweede Dan (zwarte band). In zijn jeugd en als jongere heeft Andy veel wedstrijdjudo gedaan en zelfs op het Nederlands Kampioenschap gestaan. Naast lesgeven, is hij betrokken bij het wedstrijdjudo in Zwolle en Dalfsen. Andy staat binnen de JBN bekend als een betrokken en technisch begaafd judoka. Jaren heeft hij zich ingezet bij de JBN-ON dan-graden commissie. Hij geeft judoles sinds eind jaren 80 en was in zijn jeugd een succesvol wedstrijd judoka. Andy volgt judo clinics en speciale trainingen en blijft daardoor op de hoogte v/d judo ontwikkelingen. Andy verzorgd in Dalfsen en Zwolle judolessen aan jeugd en volwassenen van beginner tot gevorderde, recreatief en wedstrijd. Judo in beweging en soepele technieken kenmerken zijn lessen.

Trainers

Julian Boer geeft de jeugdlessen een vrolijke noot. Elke week maar weer. Julian leert de kids met plezier aikido en judo en stoeit graag met de kids mee. Rust, opgeruimdheid en plezier is wat hij meebrengt op de judomat. In zijn jeugd fanatiek judoka en aan wedstrijden deelgenomen. Daarnaast een ervaren hulp bij toernooien en wedstrijden en het judokamp die wij (of samen met anderen) organiseren.

Marcel de Beus heeft als kind judo beoefent en is als puber overgestapt naar aikido. Naast Judo (blauwe band) beoefent hij Aikido (4e Dan) sinds 1989. Marcel brengt een brede Budo achtergrond mee, karate en (brazilian) jiu-jitsu zijn hem niet vreemd. Hij heeft veel ervaring in het jeugd- en jongerenwerk binnen en buiten het onderwijs. In Nederland alsook in Amerika waar hij 2 jaar werkte in de jeugdzorg en karate &  BJJ beoefende (en bij jeugdlessen Karate assisteerde). Hij organiseert dan ook graag het jaarlijkse judokamp. Hij verzorgt als vaste jeugdtrainer de jeugdlessen (judo & aikido) in Dalfsen samen met Andy en Julian. Daarnaast verzorgt hij in Zwolle de jeugdaikido lessen. Marcel coacht af en toe kinderen met zijn Budo achtergrond, denk aan weerbaarheidstraining. Werkzaam in het onderwijs en de jeugdzorg vanaf 2001.

Gerco Wups Geeft al decennia les in Jiu jitsu in Zwolle bij Budo Stichting Boot. En sinds september 2022 nu ook in Dalfsen. Zijn jarenlange ervaring in deze sport én als trainer zorgt voor degelijke goede lessen.

Warner Pander traint net als Andy al sinds eind jaren 70 judo bij Budo Stichting Boot. Warner heeft de derde Dan. Warner ondersteund Andy bij de senioren lessen en de training van de hogere banden en neemt bij afwezigheid van Andy de senioren lessen over. Warner weet technische details goed te benoemen. Warner is al sinds lange tijd actief als judo scheidsrechter en zelfs op nationaal niveau.


Adri Boxman verzorgde ruim 10 jaar de lessen in Zwolle zuid op de zaterdagochtend bij Budo Stichting Boot uit Zwolle. Ooit begonnen als ondersteuner van Andy. Adri heeft samen met Marcel een aantal jaren deze trainingen gegeven. Nu niet meer wekelijks actief maar nog wel invallen en ondersteunen bij wedstrijden enz. Adri verzorgde trainingen aan jeugd en volwassen van beginners tot gevorderden.

Lia Boxman vervangt indien nodig o.a. Marcel’s jeugdaikido lessen. Lia heeft jaren ervaring met jiu-jitsu waarin elementen zitten van o.a. aikido, judo en karate. Zij heeft veel ervaring met kinderen en weerbaarheidslessen in Zwolle e.o. waaronder Dalfsen.


Judo zwarte band trainer
Judoka van Budo Stichting Boot en wij van Judokwai Dalfsen hebben Vincent Boot als oorsprong en vele kennen elkaar dan ook, en diverse judoka trainen dan ook bij beide dojo. Wij mogen judo lessen genieten van Harry Dentinger (5e dan), elke eerste maandag v/d maand (rondom schoolvakanties kan het een weekje eerder of later zijn: vraag Andy). Met o.a. Budo Stg. Boot, Judo Zwolle en Judo Emsland Ommen hebben wij nauw contact voor judo wedstrijden en (beginners)toernooien.