Trainers

Lessen en aanverwante werkzaamheden zoals administratie worden bij Judo Kwai Dalfsen door vrijwilligers gedaan zoals bij vele sporten. Wij zijn enthousiast en actief met budo (judo en/of aikido etc.) bezig en dragen dat graag uit in onze (jeugd)lessen en inzet zoals organisatie judokamp of judo scheidsrechter.

Hoofdtrainer
Andy Reuvers beoefent judo vanaf zijn jonge jeugd en heeft de tweede Dan (zwarte band). In zijn jeugd en als jongere heeft Andy veel wedstrijdjudo gedaan en zelfs op het Nederlands Kampioenschap gestaan. Naast lesgeven, is hij actief betrokken bij het wedstrijdjudo in Zwolle en Dalfsen. Andy staat binnen de JBN bekend als een betrokken en technisch begaafd judoka. Jaren heeft hij zich ingezet bij de JBN-ON dan-graden commissie. Hij geeft judoles sinds eind jaren 80 en was in zijn jeugd een succesvol wedstrijd judoka. Andy volgt judo clinics en speciale trainingen en blijft daardoor op de hoogte v/d judo ontwikkelingen. Andy verzorgd in Dalfsen en Zwolle judolessen aan jeugd en volwassenen van beginner tot gevorderde, recreatief en wedstrijd. Daarnaast verzorgd hij samen met Vincent Boot de begeleiding/training voor de zwarte band kandidaten. Judo in beweging en soepele technieken kenmerken zijn lessen.

Trainers

Warner Pander traint net als Andy al sinds eind jaren 70 judo bij Budo Stichting Boot uit Zwolle. Warner heeft de derde Dan. Warner ondersteund Andy bij de senioren lessen en de training van de hogere banden en neemt bij afwezigheid van Andy de senioren lessen over. Warner is al sinds lange tijd actief als judo scheidsrechter en sinds enkele jaren zelfs op Nationaal niveau. Warner weet technische details goed te benoemen. Naast de maandag traint hij ook o.a. op dinsdag in Zwolle bij Budo Boot.

Julian Boer geeft de jeugdlessen een vrolijke noot. Elke week maar weer. Julian leert de jeugd met plezier aikido en judo en stoeit graag met de kids mee. Rust, opgeruimdheid en plezier is wat Julian meebrengt op de judomat. In zijn jeugd fanatiek judoka en aan wedstrijden deelgenomen. Daarnaast een ervaren hulp bij toernooien en wedstrijden en het judokamp die wij (of samen met Budo Boot, Judo Emsland Ommen, Judo Zwolle) organiseren.

Marcel de Beus verzorgt als vaste jeugdtrainer de jeugdlessen (judo & aikido) in Dalfsen. Naast Judo (blauwe band) heeft hij veel ervaring met Aikido. Dat is een andere Japanse krijgskunst waarin hij de 3e Dan heeft (zwarte band). Hij beoefent aikido nog steeds bij Itten Aikido. Marcel brengt een brede Budo achtergrond mee, disciplines zoals Karate en (brazilian) Jiu-Jitsu zijn hem niet vreemd. Marcel heeft veel ervaring in het jeugd- en jongerenwerk binnen en buiten het onderwijs in Nederland alsook in Amerika. Hij organiseert dan ook graag het jaarlijkse judokamp. Marcel was 15 jaar  werkzaam in het middelbaaronderwijs en heeft in 2021 de switch gemaakt naar de jeugdzorg.

Adri Boxman verzorgde ruim 10 jaar de lessen in Zwolle zuid op de zaterdagochtend bij Budo Stichting Boot uit Zwolle. Ooit begonnen als ondersteuner van Andy. Marcel heeft samen met Adri een aantal jaren deze trainingen gegeven. Nu niet meer wekelijks actief maar nog wel zelf trainen en invallen of hulp.  Zijn oud-leerling Luuk Berends heeft in september 2018 zijn lessen overgenomen in Zwolle zuid. Adri verzorgde trainingen aan jeugd en volwassen, beginner en hogere band. Adri vervangt eventueel  (jeugd)lessen op maandag en is bij de examens aanwezig. Lees meer over deze samenwerking onder het kopje lestijden.

Lia Boxman vervangt indien nodig o.a. Marcel’s jeugdaikido lessen. Lia heeft jaren ervaring met Jiujitsu waarin elementen zitten van o.a. aikido, judo en karate. Zij heeft veel ervaring met kinderen en weerbaarheidslessen in Zwolle e.o. waaronder Dalfsen.

Judo
Judoka van Budo Stichting Boot en wij van Judo Kwai Dalfsen hebben Vincent Boot als oorsprong en vele kennen elkaar dan ook, en diverse judoka trainen dan ook bij beide dojo. Wij mogen judo lessen genieten van Harry Dentinger (5e dan), elke eerste maandag v/d maand (rondom schoolvakanties kan het een weekje eerder of later zijn: vraag Andy). Met Budo Boot, Judo Zwolle en Judo Emsland Ommen hebben wij ook nauw contact voor judo wedstrijden en (beginners)toernooien.