Trainingen & tijden

onder de tijden staat de agenda (wedstrijden,  examens, enz.) en de lesuitval (vakanties enz.)


Maandag in Dalfsen (bovenzaal Trefkoele+

 • 16.25 – 17.20 uur judo – ca. 6-9 jaar (vanaf 16.00 uur deur open, matten leggen)
 • 17.20 – 18.15 uur aikido – vanaf 8 jaar
 • 18.15 – 19.15 uur judo – ca. 9-12 jaar
 • 19.15 – 20.45 uur judo – vanaf ca. 13 jaar / senioren (beginners & gevorderden)
  19.15 – 20.45 uur Jiu-jitsu – volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar

Woensdag jeugdaikido in Zwolle (nieuw)


Agenda

 • Maandag 6 februari zijn er examens tot groene band tijdens de les:
  ouders van harte uitgenodigd om te kijken (en om wellicht even kort met je kind de mat op te gaan).

  De kids met groene band dienen er wel te zijn, maar doen nog geen examen. Vanaf groene band wordt in overleg een datum afgesproken daar het een serieuzere examen is. We gaan de groene banders uitleggen wat er van ze verwacht wordt.

  In de eerste judogroep (16.25 uur) zullen na de examens een aantal kids overgaan naar de volgende judogroep van 18.15 uur.

Geen les in de schoolvakanties (regio noord):

 • voorjaarsvakantie; geen les op 27 februari ’23
 • 2 weken meivakantie; 2 weken geen les op 24 april & 1  mei ’23
 • paas- & pinkstermaandag geen les

Overige trainingsinformatie

Elke 1e maandag v/d maand training o.l.v. Harry Dentinger 5e Dan, JBN-Oost Nederland deze senioren les begint 19.15 uur. We hebben een WhatsAppgroep waarin we melden wanneer Harry komt (soms een week eerder of later door omstandigheden). Er kan dan gericht getraind worden voor de hogere (Dan) examens. Geen lid bij ons of Boot?  Wees welkom als je regelmatig deze trainingen wilt volgen, je betaald dan contant per les een kleine vergoeding.

Overige trainingsinformatie

Voor een extra jeugdaikido training kan je woensdags in Zwolle terecht. Voor extra judo trainingen, wedstrijdtrainingen en wedstrijden werken wij nauw samen met Budo Stichting Boot. Leden Judokwai Dalfsen betalen 35 euro / maand voor een extra training bij Budo Boot. Betaal je al bij Boot contributie, dan betaal je iets extra om ook bij ons in Dalfsen te trainen.

Twee keer per jaar zijn er (jeugd) examens. Eind januari en vlak voor de zomervakantie. Tot en met groene band is het leren van de basis, daarna wordt het toch wat serieuzer en wordt gekeken wanneer je er klaar voor bent. Je moet dan het judo principe trekken/duwen gaan begrijpen. Bruine band doe je bij een voor jouw waarschijnlijk onbekende leraar. Zwarte band is in Markelo via de JBN (Judobond NL). Hieronder volgorde overzicht kleur banden met daarop de kleuren van de slippen. Een gele band heeft geen gele slip natuurlijk, enz…

In samenwerking met de gemeente Dalfsen sports4kids verzorgd Judokwai regelmatig kennismakinglessen judo en aikido voor de basisscholen in de gemeente Dalfsen. Hier een foto van van zo’n gymles.